Vilka underbara trädgårdsmänniskor.

Då var öppen trädgård klart för i år. Alltid roligt med alla dessa trädgårdsintresserade besökare, och en och annan hund. Jag hade fått en fint fat av min fru Annika, passade fint till min löpare jag hade köpt på Baldersnäs herrgård för några veckor sedan. Vi hade som vanligt alkoholfritt bubbel och räksnittar.

Jag hade stigit upp redan med koltrasten 04:00 för att hinna med det jag inte hann dagen innan. Min stora lampa hade blivit grisskär efter 25 år i vind och sol. Jag hade högtryckstvättat den men när jag skulle måla så blåste det för mycket. På morgonen var det bättre väder och ingen dagg, det var ovanligt.

Denna gång kom det betydligt mindre besökare, 50 st. Vädret började inte bra. Strax före 11, då vi skulle öppna vräkte regnet ner. Som tur var så upphörde det snart och till den guidade turen 11.30 blev det ett lagom gäng. Här är första gänget som trotsade vädret.

Första gänget. Tjörn & Göteborg
En familj från Dingle och ett par rätt över fjorden, deras trädgård synligt från vår trädgård.
Mölndal & Malmö
En familj från Karlstad, Olle i mitten, intresserad av bananer och palmer.

En familj med en ung kille, tror han var runt 14, var väldigt intresserad av bananer och palmer. Meden familjen besökte Tjörn googlade han fram att vårt gardencenter hade rätt många banansorter. Så det blev först Tjörns Trädgårdar, sen min trädgård. Hade själv en del bananer i den åldern som jag drog fram från frön. Idag är det betydligt lättare att få tag i bananplantor än för 45 år sedan. Bilderna nedan är från vårt palmhus på Tjörns trädgårdar. Mängder med bananer.

Sista guidade gänget 14:30, Kinna, Örgryte, Stenungsund & Tjörn

När vi var i Hunnebostrand förra året så fann vi en vacker häck, Annika ville absolut ha en också. Jag beställde en direkt, köpte även lite större storlek än normalt. Pandemin gjorde att den fick stå och vänta ett år för att komma ner i jorden. Men nu är det gjort. En plats nära köket hade vi en rabatt som exploderat de sista åren med Strutbräken, Nu är den bortgrävd och flyttad till annat ställe där den har ett mer begränsat utrymme. Det är bra med Öppen trädgård, mycket blir gjort.

Precis nyplanterad, kommer att bli fint tills nästa år.

Tack för idag

Kategorier: Trädgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s