Lite tid i privata trädgården & lite nya möbler mm.

Idag väntar jag på en stor växtleverans, den gick från Boskoop, Nederländerna igår och den brukar komma dagen efter. Det gäller att vara nära min arbetsplats när bilen dyker upp. Det blev att arbeta i min privata trädgård, fem minuter från mitt Garden center.

Jag ligger lite efter i mitt tidsschema i min privata trädgård, dock inte för sent växtmässigt, men jag vet hur fort tiden rinner iväg. Lika bra att få det gjort.

Mina möbler har kommit från Byarum, vackert väder så det blir en hemmadag med att montera nya möblerna, klippa ormbunkar, tvätta trädäck och rensa rabatter. Äntligen.

Nya krukan Sofiero, snart med stort 3 meter högt citronträd.

Krukorna, Sofiero väger rätt mycket så det fick bli bärhjälp, ska ersätta 15 år gamla Fiberclay krukor som nu gjort sitt, aldrig mer Fiberclay, jag vill ha krukor som håller i 100 år eller mer. Sofiero är gjuten aluminium, 88 cm. Till morsdag kommer 3 meter höga citronträd att planteras i krukorna, citronträd doftar helt fantastiskt och ger mängder med citroner.

Nu dax att montera möblerna, börjar med kattsoffan.

Ett av benen till kattsoffan.

Jag har tänkt att skaffa denna soffa i 10 år, den är så fräck, designad av Jimmie McFarland. Sitts och rygg i oljad ek.

Kattsoffan i min trädgård

Sen var det dags för nästa möbel, ormbunksfotöljer, soffans mahognyribbor är restnoterade så jag får vänta en månad på soffan, får nöja mig tillsvidare med två fåtöljer och ett bord till min frus Secret garden, en ormbunksträdgård.

De var snabbt monterade.
Färdigmonterade, nu ska de bara bäras upp högt upp i trädgården, pust.
Blir perfekta i ormbunksträdgården som dock inte har vaknat än.

Under tiden jag och Filip monterade möbler och vårstädade så högtryckstvättade Daniel mitt trädäck där de nya Sofierokrukorna ska vara placerade. Fiskarna i dammarna fick sin första mat i år, 2 hade dött, av några hundra.

Här blir det rent. en av fiskdammarna till höger och Dahliarabatten till vänster. Dahliorna sätter jag på drivning i växthuset runt den 15 april. Det brukar bli lagom till utplanteringen på mors dag.

Julrosor, påskliljor, krokus, vintergäck, vårljung, olvon och trollhassel blommar fint i trädgården, några sprider en underbar doft.

Till slut ett lite bilder på hur några av mina vintergröna ormbunkar har klarat sig efter vintern.

Annika kom hem. Vi gick upp till`Grottan´och tittade ut på sjöröken som precis kom in.

På väg till `Grottan´

`Grottan´

Sjörök

Kategorier: Trädgård

Taggad som:

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s