1000-Trädgårdar, en folkfest.

Flora omgiven av vackra rosor hälsade alla besökarna välkomna.

Nu är 1000 trädgårdar slut för denna gång, tack alla ni som kom till mig trots regn på förmiddagen. Trevliga samtal med intressanta människor. Borås, Göteborg, Vänersborg, Trollhättan, Orust, Stenungsund, Gråbo och givetvis Tjörn var några av de platser som de 150 besökarna kom ifrån. Själv hann jag inte fotografera, jag hade fullt upp med 12 guidningar på vardera 20 minuter, de flesta blev 30 minuter så det var lite tajt.

Några av våra besökare.

Lite extra roligt var det att prata trädgård med de som kom från Borås, vi hade nyligen själva varit där i två dagar och åkt runt och tittat på fina privatträdgårdar. Trädgårdsamatörerna hade riksmöte och i år var det Borås som var platsen för mötet. Många fina trädgårdar och fantastisk välordnat och god mat, tack Borås.

Luktärtorna med imponerade doft

Många gillade våra luktärtor och perenner, jag hade inte själv någon försäljning utan hänvisade till vårt Garden center som hade extraöppet denna dag.

Stigen upp till Secret garden.

För andra har jag byggt Japanska promenadträdgårdar, nu får jag en egen, dock inte Japansk utan svensk, under veckan till 1000 trädgårdar körde vi ut 24 ton grus och 12 ton jord, så nu kan man promenera runt i trädgården på olika stigar. Det blev över 20 000 steg varje dag innan 1000 trädgårdar.

Ingången till Secret garden och Nya stigen till Livingroom extension och nya perennrabatten vid soffan under klippblocket.
Kungsbräken, gammal fin planta.
Ormbunkssoffan från Byarum under uppackning och montering.
Kattsoffan från Byarum
Secret garden med de nya ormbunkssofforna från Byarums bruk.
Slingerkrasse ska välla ut på nya stigen med färggranna perenner.
Färgglada blommor till nya stigen

Det hann bara bli små smakprov på vilka växter som ska vara vid nya stigen. Början är 2 stora Mjölkklockor på var sin sida av stigen. Sen fylls det på med trädgårdsiris, praktmarton, olika Röllekor, pipört, nejlikrot, Mose brinnande buske etc etc.

Mjökklockorna stod bara några dagar innan 1000 trädgårdar i Dahliarabatten, men här var de i vägen, i 25 graders värme i stekande sol flyttade de till nya rabatten. Jag fick sprita dem många gånger dagligen. Nästa allt klarade sig och blommade fint som ni ser på bilderna till 1000 trädgårdar.

Växthuset hann jag inte med, men nu efter 1000-trädgårdar är det fint med mängder med uppstammade fuchsior. Det får vara fint och klart tills nästa 1000-trädgårdar eller till nya visningen söndagen den 7 augusti.

Tack för denna gång, ny tid för öppen trädgård blir söndagen den 7 augusti 11-15, parkera på Låka badplats parkeringsplats och följ snitslad stig. Välkommen.

Kategorier: Trädgård

2 kommentarer »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s