Mars månad blev intensiv, lite väl mycket och inte långt ifrån att jag gick in i väggen.

Ja mars månad blev lite för mycket för mig. Kroppen orkade inte med alltför många nätter utom sömn.( och som Ni märkt ingen blogg)

Dels var det mycket på entreprenaden, Göteborgs botaniskas orkidéfrossa, butiken som skulle öppna och sen Nordiska trädgårdar uppå allt.Det blev bakslag i början på april med influensa och total orkeslöshet. Men till jobbet varje dag trots det.

Satt mest i ett hörn och jobbade i ultrarapid men kunde vara till stöd för nyanställde Cecilia när hon skulle köra igång butiken. Trots allt elände finns det många ljusglimtar från både min trädgård, butik och Stockholmsmässan. Jag ska dela med mig lite av det här.

Våren kom av sig i mars.

Det blev lite kallt igen, både trollhasseln och olvonets vinterblommor fick lite stryk. Rosenkvitten var på gång men hann stanna i tid. Jag hade lite gammal julgransgirlang kvar som fick ett andra liv som täckning likt turbaner för kronärtskockorna som redan hade satt fart. Julrosor, snödroppar och krokus hade kommit långt men är som tur är inte så känsliga för lite vårkyla. Som vanligt hade Narcisstobaken visat sig intill husväggen, får se om den klarar de nya bladen. den har tittat upp den 1986 så jag är inte orolig för den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Narcisstobaken är en flerårig ört men odlas som som ettårig i svergie. Kommer tidigt varje år sen jag planterade den 1986.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den orientaliska julrosen blir bara finare år från år. Denna vintern var nog särskilt bra för finare julrosor har jag nog inte skådat tidigare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vallmon kommer tidigt i söderrabatten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kronärtskockorna hade sätt igång tidigt i år. Täckte det mesta av bladen med torra boklöv i en tuban av gammal lulgransgirlang. Ett av bladen var för stort och fick sticka upp. Den gamla engelska rabarberdrivaren får bli en drivare till strandkålen i år. Hoppas på fina mjälla vitaminstinna skott.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trollhassel och olvon har blommat sen i januari.

Kategorier: Trädgård

1 kommentar »

  1. Vi var till butiken i måndags (annan dag påsk) köpte lite småplantor o fikade, pratade med en jättetrevlig tjej som precis börjat hos dig 🙂 Du får vara rädd om dig Mikael, du har bara en kropp o den ska räcka länge än Kram på dig/Monne

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s