Vilken härlig avslutning på sommarens fester 2014. Nu börjar planeringen för 2015 vår och sommar.

American Lawn Party

Jag sa i mitt sista blogginlägg att jag skulle återkomma hur festen blev. Det blev ett utkast som sedan blev liggande tills nu. Jag har lovat mig själv att jag ska bli bättre på att blogga och jag gör nu ett tappert försök.

Det brukar vara en till två dagars röjning och tillsnyggning i trädgården innan samt en dag för inhandling av all mat och dryck. Detta är något som jag tycker är bland det roligaste som finns. Det blev 3 hela lastbilar med ris och ogräs. Utanför orangeriet hade ogräsen tagit överhand och det blev att gräva bort och föra dit nytt rött grus.

IMG_7252IMG_7256IMG_7254

Orangeriet var med ett förråd en vad det var tänkt till, ny fick det bli fart på storstädningen. En liten paus i det gröna med grabbarna med Annikas hemlagade pizzor.

Sen var det att sätta upp tält och trevlige grannen Stellan kom och riggade teknisk utrustning.

IMG_7239IMG_7424IMG_7414       Det blev ett festligt avslut på en veckas semester med fint väder och värme. Det var 7 dagar med festligheter. Det började med Tjörn runt och mitt årliga American Lawn Party, dvs ett härligt gardenparty med hatt. Det blev ett verkligen lyckat party med bra väder förutom ett kort regnväder, kraftigt med svalkande i discohettan och endast några minuter långt, dock tillräckligt för att efterföljande dagar torka dynor.

IMG_7465IMG_7464

Vi började som vanligt med snittar och bubbel, under tiden fotograferade jag parvis.

IMG_7463

Sen blev det en poängpromenad i smågrupper runt hela trädgården. Givetvis såg jag till att grupperna bestod av folk de inte kände samt en engelsktalande i varje grupp, orkade inte göra tvåspråkiga frågor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trevligaste frågan var nog att para ihop likörglas med innehåll till lämplig växt, självklart för att göra livet svårare och sätta igång mer diskussion mellan deltagarna fanns det varken namn på likörer såsom växter. Det var härligt att se alla hattprydda personer ha trevligt i vårt lilla orangeri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sedan var det dags för huvudrätten i tälten. Jag bad alla att sätta sig med personer de inte kände. Mot min övertygelse gjorde de som jag sa och det blev väldigt bra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter maten blev det kaffe och äppletårta och ljuv (80-tals musik började strömma ur högtalarna. Det dröjde inte länge för än dansgolvet utanför baren i Livingroom extension blev fullt med glade dansanta personer, övriga inte dansanta fortaste i baren med härliga diskussioner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_7469

Klockan 03:00 som stipulerat sluta de festen tvärt och goodiebag delades ut och det bar hemmåt eller till hotell. Dessförinnan hade vi serverat nattamat från grillen.

Kräftskiva

På tisdagen blev det traditionell kräftskiva ute i Ängeviks lada, 30 personer åt rejält med havskräftor. Tyvärr glömde jag kameran.

80 års kalas

Jag och min fru Annika hade privilegiet att bli bjudna på varvsägaren Christoph Rassys 80 årskalas. Min firma har arbetat för Christoffer & Mai i många år. Trädgården är mer som en park med många spännande växter, dessutom många ätliga. Mai är fenomenal i både matlagning och bakning. Inget i trädgården går till spillo utan används i Mai’s matlagning. Själv kan jag drömma om Mai’s helt underbara rosa fläderblomssaft gjord på röd fläder..IMG_0148IMG_0149

Till kalaset kom familjen Rassys närmaste, många som stått Christoph nära på varvet

Det blev ett kärt återseende och jag verkligen såg hur Christoph njöt av situationen med alla gamla vänner, god mat och som han gillar dragspelsmusik med gamla svenska klassiker.

Jag fick uppgiften att ta ett gruppfoto på några av det gamla gänget på varvet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som trädgårdsmästare får man alltid trädgårdsfrågor på varenda fest man kommer på och även här. Min bordsdam Bibban hade problem i Örgryte som jag nu har varit och besökt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cocktailparty

På lördagen var det dags för det årliga cocktailpartyt ute på Klädesholmen hos hotell och Krögarparet Cecilia och Mikael som driver Mora Hotel. Som vanligt var det mycket trevliga människor. Bartendern Mikael blandade den ena efter andra goda drinken till det serverades det gott tilltugg.

IMG_7485IMG_7488IMG_7499

Efter cocktailpartyt drog flera av gästerna över den lilla bron till populära restaurangen Kylen, där det det snabbt serverades god mat.

Ja nu var det slut på denna lite halvsemesterveckan och dags att planera klart nästa rätt hektiska vecka med många spännande äventyr.

Kategorier: Trädgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s