Lite nytt och gammalt från Tjörn Trädgårdars butik.

IMG_7211

Nu har vi öppnat butiken efter en veckas semester, det firar vi med en REA.

Just nu har vi 50% rabatt på alla fruktträd av äpple, päron, plommon och körsbär alla odlade i Sverige.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har bunkrat upp med Svenne & Lotta, det svenska havtornet från försökstationen i Balsgård . Visserligen taggig men lägre buske med mycket rikligt med fullproppade C-vitaminrika bär. Dessutom får Du A och K vitamin, Folsyra och mycket annat av detta goda bär på köpet. Nu är våra buskar fulla med bär. Snart kommer ett recept på god marmelad att ringla på glassen eller som tillbehör till ostbrickan.

IMG_7460

Nu när regnet står som spön i backen kommer svampsjukdomarna som på beställning. I dag finns inga effektiva kemiska medel för vanligt folk. Som tur är finns det dock hjälp. Sprutvattna (dvs. spruta mycket rikligt på växterna så mängder av medlet hamnar även på jorden) med BINAB, ett biologiskt preparat med miljoner av nyttiga svampar som livnär sig på skadliga svampar så som rost, svartfläcksjuka med flera. Nyttosvamparna är igång och jobbar efter ca 48 timmar. Frysen är laddad med preparat. Fryst har pulvret en hållbarhet på 2 år. Bra till rosor, pioner, klematis, stockrosor och riddarsporrar m.fl.  OBS! säg till i kassan, BINAB ligger i en särskild frys vid pannrummet.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanske har en och annan planta torkat bort, vi har fyllt på med lite nytt inför hösten.

IMG_7461

Kategorier: Trädgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s