Vägrar att sommaren är slut.

Vi är inne i augusti med ett rekordregn efter att vi har haft en rekordsommar i soligt och torrt väder. Många säger att sommaren är slut men jag tror den tittar fram igen.

Oavsett väder finns dock planterings glädjen kvar. Jag kommer här med lite tips till trädgården här.

I helgen hade jag mitt årliga stora American lawn party i min trädgård. Var givetvis orolig för vädret men vi klarade oss bra förutom ett 5 minuters kraftigt regn vid småtimmarna, de flesta tog det med ro och njöt av de svalkade dropparna till högtalarnas ljuva musik. Det var dock en del att fixa i trädgården innan gästerna kom. 10 dagar innan hade jag dressat en gul lite torkad och ojämn  gräsmatta. Lite trevade kommentarer kom att den inte skulle bli klar till partyt men.

IMG_7278IMG_7287

Den blev grönare och grönare för var dag. Dagen D var den grön och betydligt jämnare dock ej helt perfekt men jag fick nöja mig med resultatet.

IMG_7415OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det fanns en hel del annat att fixa som en ful liten rabatt, hade beställt en ny fontän i gjutjärn som aldrig kom fram och det fick bli något annat. Krukan från utställningen 2011 på Nordiska trädgårdar fick duga.

Tja vad skulle vi nu fylla denna koloss till kruka, det fick bli en låda fräcka kannor från butiken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tält var på plats, grösakslandet lyste en och annan kronärtskocka som vi sparat för blompraktens skull. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bönstörarna var fyllda med vackra blommor och bönor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag återkommer med det lyckade partyt i morgon.

Kategorier: Trädgård

1 kommentar »

  1. Roligt att ni hade sådan tur med vädret när ni gjort så mycket för att allt skulle bli perfekt! Ser väldigt maffigt ut med kannorna i en så läcker ”liten” kruka 🙂 Ha det gott/Monne

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s