Påskdagen

Äntligen en dag att vara nästan helt ledig. I natt krånglade växthuspannan så det var en orolig natt och jag kontrollerade temperaturen var annan timme. I morse var jag tidigt iväg för att vattna och öppna vädringsluckor mm. Så är livet att vara trädgårdsmästare, man kan tyvärr aldrig koppla riktigt av, men jag ska inte gnälla, det finns mycket trevligt också.

Påskdagen är tänkt till vila och lite småpyssel i trädgården, kanske lite tid till min blogg, idag blir det lite vlogg. Har gjort några små filmsnuttar när jag fixar lite i trädgården.

I vår kaffegrop, en sådan där liten nedsänkt uteplats som värms upp av hus eller mur och skyddas för vind. Jordtemperaturen var i dag 33 grader och teglet 37. Här är det varmt.

Bilden ovan är från ett annat år men idag gjorde en liten film.

Jordvivor är verkligen vårens favorit. Underbara färger och långlivade perenner.

Vridhassel, inte trollhassel som många säger skjuter oftast en massa rotskott, hög tid att ta bort dem nu.

Släng inte hasselpinnarna, bra till stöd för bl.a. luktärter, det blev en del.

Om Du inte har klippt rent i ormbunkarna är det verkligen hög tid nu. Vänta inte för länge. Nya fronder gör det bara besvärligare och det tar betydligt längre tid. Har beskär jag mina Kungsbräken, Osmunda regalis

Fiskarna i dammarna var riktigt livliga idag.

Jag har totalt missat att beskära mina vindruvor och blåregn. Tyvärr försent, var dock tvungen att ta bort en del som nu ligger i gräsmattan och var i vägen för gräsklipparen. Men det går bra att klippa lite senare i vår när bladen har kommit. Det är enormt mycket knopp på blåregnet.

Min dotter ville binda en krans av de långa avklipper från vin och blåregnet.

I morgon får jag fortsätta med rosorna, nu får det bli vattning, är väldigt torrt på många ställen, tur att man har egen brunn. Denna rhododendron är lite hängig.

Magnoliorna har verkligen fått fart de senaste dagarna, även rosenkvitten som är i full blom. Saknar tibast, får komma på årets inköpslista, växer dock vild utanför trädgården.

Det var lite från dagens trädgårdsarbetet. Njut i solen.

Kategorier: Trädgård

Taggad som:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s