Glad påsk alla trädgårdsvänner.

Påsken ser verkligen olika ut i vårt avlånga land. Vi på Tjörn är lyckligt lottade med en solig påsk utan regn men med någon enstaka minusgrad under småtimmarna. Palmer och olivträd är redan ute och klarar någon minusgrad.

Från vinterns mässor börjar beställda nyheter levereras in. Idag har jag lite växter som jag vill presentera lite extra. Jag har extra öppet idag och på måndag.

Doftande rosor får man aldrig nog av och här kommer tre utvalda nyheter från rosförädlaren Fisser. Alla har stark doft och är floribunda rosor.

Carmina, Eufemia och Jolandia alla är ca 60 cm höga och 40 i bredd.

Buddlejor är en annan av mina favoriter. Lite nyheter till vårt sortiment är Free petite-serien. Det är en ny serie av buddlejor som är kompakta, rikblommande med extremt lång blomningstid. Är härdiga till -25 oC. sterila. i mildare klimat kan buddleja vara invasiv. Förutom färg och doft är det en riktig magnet att dra till sig fjärilar.

Blue heaven, Snow White och Tutti frutti är vackra syrenbuddlejor med kompakt, buskigt växtsätt. Blommar från tidig sommar till sen höst. Vacker i kruka och som häck. Starkt doftande, höjd 0,65 m. Zon 1-3.

 

Orchid Beauty blir lite högre ca 1 meter och har mycket stora blomklasar.

Det var lite från dagens växter. Nu väntar lite påskmat. Om jag hinner så fortsätter  jag i morgon med alla trevliga och ovanliga rhododendron som kommit in.

Välkommen på måndag Ni som har tid.

Mikael S Andersson

 

 

 

Kategorier: Trädgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s