Oj vad det blommar i växthuset.

I år slår orkidé efter orkidé i mitt växthus rekord i antal blommor.

P2240206.JPG

En av mina stora Snödrottningar ((Coelogyne cristata) hade 167 blommor på en gång. nu börjar den trappa av, ca 50 är kvar just nu och har blommat i över en månad.

 

P2240223.JPG

För några veckor sedan började min vita Cattleya Mary Jane Proebstle blomma.

Den är till en början lite mer limefärgad innan den går över till vitt.

Blommans storlek är ca 15 cm stor och doftar fantastiskt under dagen.

Framlidne Gunnar Melkersson tidigare ordförande i Västsvenska orkidésällskapet sålde en blommande delning för några år sedan på en medlemsauktion. Han har i sin tur köpt den av Marita Åkesson. Hennes plantor kommer i huvudsak från Vacherot i Frankrike. Plantan är en korsning med Bob Betts.

P3210012.JPGIdag blommar den med 6 stora blommor på samma gång och sprider en underbar doft i växthuset. Den andra minicattleyan jag har i famnen köpte jag för 30 år sedan. Den blommar troget i mars till april varje år med över 50 scharlakansröda blommor. Har hänt att jag glömt den i månader utan vatten men svarar med att envist blomma, kan knappast bli bättre. Enda nackdelen är att den är doftlös. Ni får gärna hjälpa mig med namnet på den.

P3210012.JPG

Ormbunksträden ger nya fronder hela tiden. jag äskar dessa stora blad som ger ett tropiskt intryck i mitt växthus.

IMG_9160.JPG

Tack för idag, Mikael.

 

 

 

Kategorier: Orkidéer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s