Vilken härlig vårdag, men med våren kommer också lössen.

Solen har verkligen visat sig denna dag. Vi började att renovera en 17 år gammalt rappa där elslingorna lagt av i mitten på trappan. Allt var ingjutet så det var bara att bila loss ledningar tills vi fann felet. Nu har vi även lossat skiffern och ska fräsa spår i betongen och ner med nya värmeslingor.img_8861Under tiden vi arbetade med trappan vattnade jag och kontrollerade växterna som vinterförvaras i en friggebod och vinterträdgård. Tack vare den nya LED lampan i friggeboden var växterna i toppform. En blå Säckbuske (Ceanothus) på stam hade satt ordentligt med knopp, fikon hade nya blad och fuchsiorna blommade.

I vinterträdgården blommade bouganvillior och blyblommor. Kontrollerade en varierad citron som jag tyckte hade lite honungsdagg på sig. Tyvärr hade jag sett rätt, ett tidigt stadium med pyttesmå sköldlöss satt vid bladnerverna. De var lätta att få bort med såpalösning och diskborste. För säkerhets skull fick de en dusch med Provado.

Väl hemma efter dagens arbete kunde jag inte låta bli att gå ut i kvällningen och begrunda min egna trädgård. Olvonen började blomma fint, lite sent detta året men helt fulla med vackra och väldoftande blommor. Trollhasseln var oerhört vacker med mängder med mönjeröda blommor. Opiumvallmon har kommit långt och den enormt stora och röda julrosen hade mängder med mörkröda fina blad och blommor på gång.

Slut för idag.

Kategorier: Trädgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s