Fotokurs med fika på Da Matteo

I natt gick pannlarmet i mitt Palmhus 03.20. Kollade på min värmeapp att det var 18 grader varmt och räknade ut att det räckte att åka ner till Palmhuset 05:00. Brukar hända när det blir kraftiga väderomslag och varm träflis fryser på väg in i pannan.

Idag hade jag och Annika anmält oss till en fotokurs med fika på Da Matteo med Kajsa Jeppson. Det passade bra nu när vi igår slängde ut vårt kök och stängde av vatten och värme i det. Om vi har tur är det nya köket på plats 2 veckor efter påsk. Innan vi åkte matade jag mina besvikna koltrastar, all deras mat var slut.

Vi kom iväg runt åtta och det kändes vår i luften trots fem minusgrader och vindstilla. Isen hade börjat att lägga sig i fjorden vilket är mycket ovanligt.

Ett fint snötäcke låg över buxbomspartierna i trädgården. Hmmm, just det äppelhäcken är inte klippt än.

Vi började med fika, en underbar skink & ostmacka och deras ljuvliga latte satt fint.

Under tiden vi fikade gick Kajsa igenom lite tips & trix med fotografering och presenterade vår modell Helen Soolvik som satt i en helt underbar uppsättning av vackra kläder.

Sen var det vår tur för en presentation, en samling härligt kreativa människor. Strax var vi igång och fotade.

Vi fortsatte ut på innergården. En underbar oas i vinterskrud, mestadels av Buxbom, Prunus och mossa.

Allt vacker arrangerat av butiken Floramor som huserar på fastigheten.

Nu var det dax att gå in i butiken #Floramor. En butik som både tilltalar mig och min fru. Färgsättning och växtval påminner om Tage Andersen i Köpenhamn.

Klockan närmade sig 11 och det var dags att runda av. Alla tyckte det var en givande förmiddag och jag kommer att gå på fler av Kajsas tillställningar.

Kategorier: Trädgård

2 kommentarer »

  1. Tack, Mikael för att du och Annika kom. Tack också för detta underbara blogginlägg. Så kul att ni gillade dagen (då vet jag att jag kan göra fler) och det syns i alla de vackra bilderna.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s