Härligt att våren visar sig.

En sådan underbar morgon, helt vindstilla och solen lyser. Frosten har kommit igen och försilvrat gräsmattan, penséer, lackviol mm. ser lite hängiga ut innan solen värmt dem.

P4100086.JPG

Det har inte varit mycket tid för varken blogg eller egen trädgård. På tisdag börjar jag en bloggkurs på distans, hoppas det sätter igång skrivandet igen, material och bilder har jag i mängder. det ska bara sättas ihop. Jag har ett intressant yrke och får många intressanta arbetsprojekt, ju svårare desto roligare.

Jag har jobbat mycket med ombyggnaden i butiken, nu äntligen börjar allt att bli klart med det första projektet. Ombyggnad av kassadisk och bättre belysning.Tog några kort kl 22 i går när jag var nere och stängde kallhuset inför kommande nattfrost.

Gick en liten morgonpromenad i pyjamas denna härliga morgon för att fundera hur jag ska lägga upp dagen. Julrosen invid vår varma rabatt intill söderväggen var vackrare än någonsin, den trängdes av hyacinter, vallmo och guldalstromeria som verkligen satt igång. Varken narcisstobaken eller afrikas blå lilja visade inga livstecken än? de brukar vara tidiga.

Undrar hur det står till med fikonträdet och citrontörnet, har de klarat vintern. De ser visserligen bra ut men man vet inte. Ska ge dem en giva hönsgödsel idag.

Rabatten med olika vitsippor, ormbunkar, orkidéer mm. får bli morgondagens projekt efter jag har åkt ner till växthuset och stängt av värmen mm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En hel del att röja i

Igår började vi sälja lite ovanligare sättpotatis. Nu har vi äntligen fått in Ulster Chieftain igen efter flera års saknad. Vad är en midsommar utan denna potatis till matjésillen.POTATIS_afisch_KLAR

Processed with MOLDIV

Trevligt igår i butiken

 

Processed with MOLDIV

Primulor borde användas mycket mer, dessutom gillar inte rådjuren dem.

Magnolian har inte satt fart än. Brukar blomma till valborg. Alltid lite roligt att följa knopparnas utveckling från köksfönstret.

P4100095.JPG

Nu lämnar jag min trädgård för lite jobb nere på jobbet. Växthusen kräver jobb alla årets dagar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vacker morgonbild från trädgården

Kategorier: Trädgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s