Vilken härlig vårdag

Solen skiner, vinden har mojnat och det spirar över allt. Citronfjärilen fladdrar då och då förbi. Är nog den insekt som gör mig mest glad, fast Makaonfjärilen på sommaren är inte dålig den heller. Min gamla röda julros är vackrare än någonsin, fick den av en gammal dam för många år sedan.

P1010030

Röd julros

Idag var första arbetsdagen i trädgården efter vintern. Det är riktigt roligt att ströva omkring och se att nästan allt har överlevt denna gång. Förra året var det värre med mängder av växter som gick bort.

Kronärtskockan skjuter nya blad.

Kronärtskockan sticker med nya blad.

I januari skrev jag att jag skulle packa in mina kronärtskockor efter rensning, annat kom i mellan och därför extra roligt för samvetet att det nu spirar nya blad från plantorna. Narcisstobaken som hade skjutit nya rejäla skott i januari har också överlevt, skotten frös bort men nya kommer fint intill husväggen.Klippte ner jätteverbenorna idag och där är till och med grön ved längst ner:-)), avvaktar med spänning hur det fortgår.

P1010032

Vallmon klarade vinter trots att var igång redan i januari. Nu 25 cm hög.

 

P1010027

Narcisstobaken tittar fram igen efter att blivit nerfrusen. Planterades 1986.


Nu är man mest rädd att allt försvinner med några minusgrader, vi får hålla tummarna att vi slipper kraftig nattfrost. Känsliga växter som Hortensian har tyvärr redan satt blad och rosenkvitten slår strax ut. Tack för idag, i morgon väntar nya trädgårdar.

P1010053

Hortensian är redan pågång.


P1010050

Rosenkvitten slår strax ut, grenarna värms av den bohuslänska graniten i solskenet.


Kategorier: Trädgård

Taggad som:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s